Vijesti

Horizon Forbidden West ostvario je sličan prodajni rezultat poput prethodnika

Povodom 20. godišnjice nizozemskog Guerilla studija, Sony je otkrio ukupnu prodaju Horizon serijala u prvih šest godina postojanja ovog omiljenog IP-a, a potom i prodaju Forbidden Westa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horizon Zero Dawn, Forbidden West i Call of the Mountain akumulirali su 32,7 milijuna primjeraka, što je sjajna brojka za novi IP koji je svoju poziciju na tržištu u relativno kratko vrijeme gradio od nule.

Od ukupne prodaje, 8,4 milijuna primjeraka otpada na prošlogodišnji Horizon Forbidden West, koji toliko prodanih kopija broji do 16. 4. ove godine, odnosno, u prvih 14 mjeseci od izlaska. Rezultat je to usporediv s originalom, Zero Dawn je u prvih 12 mjeseci ostvario prodaju od 7,6 milijuna.

Dakle, Horizon nije uspio napraviti dodatan iskorak u odnosu na prethodnika, koji bi se možda očekivao s obzirom da je po izlasku imao snažniju poziciju na tržištu, a i troškovi razvoja bili su znatno veći (navodno dvostruko veći), pa nekom logikom dolazimo i do možebitno manje zarade. Međutim, dojam je da su na koncu zadovoljni i Sony i Guerilla, odnosno, barem takav utisak odaju prema vani.

Apsolutno je jasno da velike visokobudžetne igre za jednog igrača danas više nisu dostatne za kontinuirani rast poslovanja, stoga i sam Guerilla studio razvija svoj live service Horizon naslov, o kojem bismo više mogli saznati ove godine. Međutim, potvrđeno je i ovaj put, Aloy nakon svoje posljednje avanture iz Burning Shores ekspanzije nastavlja svoje putovanje. “Jedva čekamo da vam kažemo gdje Aloy odlazi iduće”, poručuju iz Guerille.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano