Vijesti

Hrvatska i Rusija jedini na svijetu nemaju popust na PS+ povodom Days of Playa

Jednom godišnje, Days of Play promocija na PS Storeu tradicionalno je jedna od najatraktivnijih u godini. Ove godine dojam je blago razočaravajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popusti na igre i opremu nisu dobri kao prethodnih godina. Jako malo igara je dostiglo najniže cijene dosad, opremu se više isplati kupiti u nekim drugim periodima godine (uoči početka škole, Black Friday, Božić, Uskrs), ali nema veze, barem je PlayStation Plus na jako dobrom popustu.

Ali nije. Premda su najavili 25% popusta na sva tri razreda PlayStation Plusa, na domaćem PlayStation Storeu se ne nudi. Pitali smo kolege i prijatelje, možda je do nas, ali ne. Nikome na hrvatskom PS Storeu ne nudi snižene cijene na PS Plus. Ne znamo kako vama izgleda idealno nedjeljno jutro, ali nama je najdraže provjeravati Store u preko 90 država.

Pripremili smo VPN, zapalili inkognito prozore i krenuli. Dva i pol PS Storea ovog Days of Playa nemaju popuste na PS Store. To su ruski, ukrajinski (verzija s ruskim jezikom nema, a verzija s ukrajinskim jezikom ima) te hrvatski. Ekvador ga ima. Slovenija ga ima. Kanada ga ima. Bolivija ga ima. Oman ga ima. Guatemala ga ima. Slovačka ga ima. Vijetnam ga ima. Indija ga ima. Peru ga ima. Hrvatska ga nema.

Što je to toliko drugačije u Rusiji i Hrvatskoj?

Što je to u Rusiji i Hrvatskoj toliko drugačije od ostatka svijeta? Rusija je agresor u trenutno najvećem ratu na svijetu, nalazi se pod sankcijama većine država i kompanija na svijetu, pa i Sonyja. Hrvatska je prešla na euro, a PS Store već šesti mjesec za redom ne prima kartice. Mora da je do toga.

Podsjećamo, jedna akcija nas je početkom ove godine također inicijalno zaobišla, međutim, popusti su se ipak pojavili s danom i pol zakašnjenja. A danas je već treći dan Days of Playa, promocije koja traje do ponedjeljka 12. 6., pa nije da nema vremena.

Inače, u nemogućnosti kupovine karticama, Sony i šesti mjesec za redom igračima u Hrvatskoj na svoj račun produžuje PS+ i druge pretplate, pod uvjetom da ste se na njih pretplatili prije uvođenja eura. Ako vam uskoro istječe PS+, Sony će vam, kao i svim ostalim igračima, iz mjeseca u mjesec nastaviti produživati uslugu bez dodatnog plaćanja. To će, obećali su, trajati sve dok euri konačno ne zažive.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano