Vijesti

I DIRT 5 se bolje izvodi na PS5 nego na XSX

Xbox Series X je na papiru snažnija konzola od PlayStationa 5, ali izgleda da se to u praksi ne manifestira baš tako. Ranije ovog tjedna pisali smo kako se Assassin’s Creed Valhalla i Call of Duty: Black Ops Cold War na testiranjima bolje ponašaju na PS5, što se ponavlja svakom novom testiranom multiplatform igrom.

Assassin’s Creed Valhalla i Ubisoft imaju marketinško partnerstvo s Microsoftom. Ima ga i Codemasters s DIRT 5. Oboje se promoviraju u kombinaciji s XSX kao najboljom konzolom za igranje, a sada se i DIRT 5 dokazano izvodi bolje.

Tako u testiranju koje je proveo Digital Foundry PS5 verzija DIRT 5 u 120FPS modeu u prosjeku postiže viši broj sličica u sekundi te isporučuje kvalitetnije teksture i grafiku općenito, a grafička kvaliteta je na strani PS5 i u prioritise image quality modeu.

Čitavu analizu Digital Foundryja pogledajte ispod. Razlika je tolika da John Linneman čak sumnja da se radi o nekakvom bugu, dok Richard Leadbetter smatra kako je to posljedica Microsofta da unificira svoje konzole s PC platformom.

Igra

Povezano