VijestiZanimljivosti

Igrač je 3 godine radio GoldenEye mape u Far Cry 5, Ubisoft ih uklonio

Kao od Boga poslan Arcade mode u Far Cry 5 bio je (i još uvijek jest) poligon za neke od najboljih kreacija stvorenih od strane igrača u povijesti igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su u Far Cry 5 tako prenijeli sve kultne mape iz Call of Duty serijala, prenosili kultne lokacije iz kultnih igara, gradili su velebne monumente iz pravog života, a jedna kreacija je posebno impresivna. Odnosno bila je.

Youtuber Krollywood tri godine je gradio mape iz legendarne James Bond igre – GoldenEye 007, piše Kotaku. Krollywood je u ovaj poduhvat ukupno potrošio preko 1400 satu tokom kojih je kreirao svaki level iz te igre. I ne samo to, leveli u Arcade modeu izgledali bi točno onako kako bi izgledao remaster jedne takve igre. Uložen je golemi trud.

A onda je Ubisoft sve to uklonio sa svojih servera. Odnosno trebao je ukloniti. Vlasnici prava na GoldenEye 007 igru uložili su zahtjev za povredu vlasničkih prava i tu se više ništa ne može.

Youtuber tvrdi kako su mnogi kupili Far Cry 5 upravo zbog njegovih kreacija. Istovremeno je nejasno kako je vlasnik prava uopće stekao uvjete za uklanjanje budući da nisu korišteni asseti iz igara, a Krollywood nije ostvario ni financijsku korist od GoldenEye levela. Da zaključimo apsurd, kod korišten za kreaciju levela je u vlasništvu Ubisofta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano