Vijesti

Igrači su ocjenama pokopali Battlefield 2042: “Jeftini Call of Duty klon”

Unatoč solidnim ocjenama kritike koja je Battlefield 2042 recenzirala u kontroliranim uvjetima, poslije ranijeg izlaska stvari nisu baš najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Battlefield 2042 je uslijed svih problema praktički neigriv, odnosno nije ni približno u stanju kakvom bismo željeli da bude. Osim poneke kreativne odluke poput izostavljanja scorebaorda i voice chata koje nam nisu baš sjele, igra najviše problema ima sa izvođenjem.

Rezultiralo je to revoltom igrača. Iskustva nekih od njih možete čitati i na našem forumu, dok je internetom najviše odjeknulo bombardiranje lošim ocjenama na Metacriticu.

Priklanjanje trendovima

Prosječna ocjena za Battlefield 2042 tako iznosi mizernih 2.6 od 10 na dosad oko 1500 objavljenih recenzija. Osim bugova i performansi, igrači najviše zamjeraju izostanak klasičnih klasa i statistika, mape bez karaktera, ali i manjak destrukcije u odnosu na prethodne nastavke. Destrukcija je zaštitni znak serijala, stoga čudi korak unatrag na next-genu.

Ipak, da ne bude sve toliko negativno, većina tih istih igrača hvali Portal. Zamjeraju mu nered sa serverima, ali ideja i krajnja izvedba nailazi većinom na pozitivne komentare.

Neki odlaze toliko daleko da igru nazivaju jeftinim Call of Duty klonom i većini se zapravo ne sviđa odlazak taj smjer. Očito je da sistem operatora nije sjeo veteranima serijala, a hoće li DICE stići ispeglati većinu tehničkih problema uoči službenog izlaska saznat ćemo u petak 19. 11.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano