Izašla je Shattered Space ekspanzija za Starfield. Recenzije igrača su jako loše

Shattered Space ekspanzija za Starfield je još jedna žrtva loših recenzija igrača na Steamu. I dok je God of War Ragnarok svoje “bombardiranje” zaslužio zbog razloga koji nemaju veze s igrom, ovaj put kritike su relativno opravdane.

Sa samo 34% pozitivnih ocjena, Shattered Space nalazi se u “Mostly Negative” kategoriji ocjena. Ako ste voljeli Starfield, onda ekspanzija zapravo dodaje više istog i ako tražite baš to, tu nebiste trebali imati problema. Ali većina kritika ide ka samoj priči i razvoju te treće misteriozne frakcije.

Igrači pišu kako u House Va’ruun nije uloženo dovoljno truda kao u prethodne dvije glavne frakcije, sama priča ne daje puno povoda za nastavak igranja, a novi matični planet navedene frakcije po ničem se osobito ne izdvaja od lokacija u baznoj igri.

U istom smjeru idu i kritičari, pa prve recenzije na Metacriticu broje prosjek od tek 54 boda, što je na razini najgorih ostvarenja godine ili čak generacije. I dok jedni poput Guardiana ili Game Ranta nisu skloni ideji ponavljanja istog iz bazne igre te smatraju kako to ne vrijedi izdvajanja dodatnog novca, mediji poput Xbox Ere (90) zadovoljni su nekim “odgovorima” koji su, kažu, upotpunili priču.