Izgleda da bi razotkrivanje nove Call of Duty igre moglo biti već ovaj vikend

Za vikend se vraćamo u 40-e, u vrijeme Churchilla, Staljina, Hitlera, Mussolinija, Tita, Trumana…

Ako smo nešto naučili svih ovih godina koliko pratimo industriju video igara, to je da konkretne informacije o novoj Call of Duty igri “procure” baš negdje u ovo vrijeme godine. Krajem travnja, baš u vrijeme kad se igraju prve utakmice NBA Playoffa, iz godine u godinu se odvija ono što već sada možemo nazvati “klasikom”. Prvo netko na Neogafu baci “hint” kako bi najava CoD-a mogla uslijediti narednih dana, referirajući se na nečiju izjavu. Sutra dan “procuri” slika s imenom igre u nešto lošijoj kvaliteti, često namjerno slikano s krumpirom od mobitela, pa redovno s istim tim “krumpirom” par sati poslije dobijemo izrezak trailera od 3 do 4 sekunde. Idućeg dana Activision službeno objavi nabrijani trailer praćenim hrpom 8K screenshotova. A zatim internet eksplodira, bez obzira na to koliko je danas popularno pljuvati po CoD igrama.

Šanse su prilično velike

Dakle, prvi korak se dogodio. Na Neogafu je član Vanillalite je dobro primijetio u posljednjem IGN podcastu kako voditelji pričaju o “velikoj stvari” koja će se predstaviti ovaj vikend. Pošto smo prije u tekstu objasnili kako predstavljanje CoD igara funkcionira, i više nego moguće je kako će uistinu ovaj vikend na IGN-u uslijediti predstavljanje novog Call of Dutyja. Slično razmišlja i urednik Kotakua, koji je jedan od vodećih svjetskih gaming medija te koji zasigurno posjeduje poneku “insajdersku” informaciju na kojoj bi mogao temeljiti svoje izjave.

Dakle, bit će ovo vrući vikend. Šanse su velike, novi Call of Duty bi mogao biti predstavljen. A mi smo nakon dugo vremena prilično uzbuđeni, jer kako je Activision već potvrdio, CoD se vraća svojim korijenima, a gotovo smo pa sigurni kako se radi o Drugom svjetskom ratu. Bez jet packova, skakutanja i ostalih modernih gameplay tehnika.