Vijesti

Izračunali su koliko bi igrača otišlo s PlayStationa kada bi Call of Duty postao Xbox ekskluziva

Premda Microsoft jasno daje do znanja da nebi učinio Call of Duty konzolaškom Xbox ekskluzivom narednih 10 godina, oni koji odlučuju o akviziciji Activision Blizzarda im ne vjeruju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za tržišno natjecanje (CMA) iz UK naručila je studiju koja je trebala ustanoviti koliko bi igrača prešlo s Xboxa na PlayStation kada bi Microsoft učinio Call of Duty Xbox ekskluzivom. Na uzorku od 40 tisuća igrača, ustanovljeno je kako bi to napravilo 15% “zagriženih” Call of Duty igrača. “Zagriženi” su svi oni koji su na serijal u posljednjih godinu dana potrošili najmanje 100 dolara te uz to igrali minimalno 10 sati.

“Izgledno je da bi PlayStation izgubio značajan udio na tržištu”, zaključuje CMA, međutim, Microsoft se ne slaže. On je naručio vlastito istraživanje, a koje ukazuje da bi samo 3% igrača PlayStation zamijenilo Xboxom. “Nema poslovnog smisla ukloniti Call of Duty s PlayStationa”, po tko zna koji put ponavlja Microsoft.

Trakavica se nastavlja. I dok će, saznaje Reuters, Europska komisija navodno dopustiti Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda, CMA i američka agencija zasad su bliže uskraćivanju tog prava, premda ih je Microsoftovo nedavno potpisivanje ugovora s Nintendom, Nvidiom i Steamom vjerojatno smekšalo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano