Vijesti

Europska komisija navodno je omekšala po pitanju Microsoftove kupnje Activisiona

Microsoft je, izgleda, uspio dogovorima sa Steamom, Nvidiom i Nintendom omekšati regulatore iz Europske komisije po pitanju akvizicije Activision Blizzarda. Čak tri izvora to su potvrdila Reutersu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska komisija si je zadala rok do 24. travnja za odluku, no već sada postoje naznake da Microsoftu neće raditi problema. Ustupci kojima je Microsoft konkurentima osigurao 10 godina Call of Dutyja, a isto nudi i Sonyju, urodili su plodom i akvizicija bi mogla proći u stopostotnom obliku.

Naime, prethodnih tjedana isplivala je solucija po kojoj bi Europska komisija dozvolila Microsoftu kupnju Activisiona, ali pod uvjetom da odmah proda neke njegove segmente poslovanja. Poput Kinga, globalnog giganta na području mobilnih igara u vlasništvu Activisiona, Blizzarda, ili čak cjelovitog Call of Dutyja zajedno s pripadajućim mu studijima. Jasno je da takvo rješenje nebi zadovoljilo Microsoft.

Međutim, odluka još uvijek nije službeno donesena i zasad je sve tek na razini špekulacije. Istovremeno, SAD i UK u vlastitim procesima još uvijek odlučuju o akviziciji koja može, ali i ne mora biti u skladu s onom Europske komisije. Premda, najbitnije je što odluči SAD, čiji političari su jako umiješani u proces.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano