Vijesti

Jedan od šefova napustio je DICE nakon izlaska 2042, dobio je ponudu koju ne može odbiti

Fawzi Mesmar, direktor dizajna u DICE-u koji je između ostalog nadgledao i Battlefield 2042 napustio je taj švedski studio.

To je posljednji u nizu velikih odlazaka iz DICE-a u posljednjih nekoliko godina. Mesmar je dolaskom 2019. trebao unijeti sviježu energiju nakon što je u King studiju bio jedan od najzaslužnijih za globalni uspjeh Candy Crush sage koja je rezultirala akvizicijom Activisiona od golemih 6 milijardi dolara.

Mesmar je ujedno i jedan od najzaslužnijih za smjer i kreativu Battlefielda 2042, radi se o projektu kojeg je vodio i odobrio, a koliko je bio uspješan ostavit ćemo vama na procjenu.

Povratak na mobilne igrice ili ponovno AAA studio?

U internom mailu poručio je kolegama i podređenima kako je primio “ponudu koju ne može odbiti”. Nju je prihvatio još i ranije, a za odlazak je pričekao lansiranje Battlefielda 2042, otkriva VGC.

Što dalje? Mesmar se neće pridružiti Vitu Corleoneu. Karijeru nastavlja u Švedskoj, a gdje točno će uvoditi globalne trendove tek trebamo saznati. Opcije su mu Ubisoftove Massive studio, Avalanche, Starbreeze, Paradox…

Podrži FFA

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo nekoliko pogodnosti.

PODRŽI NAS

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close