Vijesti

Jedan od šefova napustio je DICE nakon izlaska 2042, dobio je ponudu koju ne može odbiti

Fawzi Mesmar, direktor dizajna u DICE-u koji je između ostalog nadgledao i Battlefield 2042 napustio je taj švedski studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je posljednji u nizu velikih odlazaka iz DICE-a u posljednjih nekoliko godina. Mesmar je dolaskom 2019. trebao unijeti sviježu energiju nakon što je u King studiju bio jedan od najzaslužnijih za globalni uspjeh Candy Crush sage koja je rezultirala akvizicijom Activisiona od golemih 6 milijardi dolara.

Mesmar je ujedno i jedan od najzaslužnijih za smjer i kreativu Battlefielda 2042, radi se o projektu kojeg je vodio i odobrio, a koliko je bio uspješan ostavit ćemo vama na procjenu.

Povratak na mobilne igrice ili ponovno AAA studio?

U internom mailu poručio je kolegama i podređenima kako je primio “ponudu koju ne može odbiti”. Nju je prihvatio još i ranije, a za odlazak je pričekao lansiranje Battlefielda 2042, otkriva VGC.

Što dalje? Mesmar se neće pridružiti Vitu Corleoneu. Karijeru nastavlja u Švedskoj, a gdje točno će uvoditi globalne trendove tek trebamo saznati. Opcije su mu Ubisoftove Massive studio, Avalanche, Starbreeze, Paradox…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano