Vijesti

Kineski Tencent kupio je Turtle Rock studio, kreatore Back 4 Blooda, Left 4 Deada, Evolvea…

Kineski Tencent, osim što je vlasnik Riota (League of Legends, Valorant), posjeduje značajne udjele u Epic Gamesu, Bohemia Interactiveu, Remedyju i brojnim drugim studijima, a od sada je i stopostotni vlasnik Turtle Rock Studiosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turtle Rock Studios 2012. izdvojio se iz Valvea nakon uspjeha s Left 4 Deadom. S asimetričnim multiplayer naslovom Evolveom vratili su se na scenu, da bi se ponovno potvrdili kao developeri najviše kategorije ovogodišnjim Back 4 Bloodom, spiritualnim nastavkom Left 4 Deada.

Sposoban i talentiran studio

Naš Luka (@alexy) ocijenio ju je s 80 od 100 i predodredio joj blistavu budućnost s planiranim ekspanzijama, a izgleda da su isto zaključili i u Tencentu. Iz kineske kompanije poručuju da se neće miješati u kreativne odluke studija i koji će ostati u najvećoj mjeri neovisan.

Ono što će se definitivno promijeniti u ovom talentiranom studiju je razina produkcije narednih igara, koja će s Tencentovim novcem otići na višu razinu. Tencent se nameće kao jedan od najozbiljnijih igrača gaming industrije, a vidjet ćemo kako će na ovaj potez reagirati kineske vlasti kojima se više ne sviđa da njihove kompanije ulažu novac izvan matične države.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano