Vijesti

Koliko zarađuju Sonyjeve ekskluzive? Naughty Dogove igre idu i do milijardu dolara

Iako to Sony nije želio, neki bivši i sadašnji zaposlenici pomalo naivno su otkrili cifre igara na kojima su radili. Otkrivene su tako neke impresivne brojke od kojih većina spada u domenu poslovne tajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nas hejteri igre The Last of Us Part II uvjeravaju kako će zbog nekih odluka u razvoju priče uništiti Naughty Dog, da će studio propasti, bankrotirati, te će ga napustiti najbolji ljudi, stvarnost je dijametralno drugačija. Velike Naughty Dogove igre prihoduju do milijardu dolara, a The Last of Us Part II je na dobrom putu da dosegne slične visine.

Otkrio je to programer Drew Thaler na Linkedinu, pa je tako naveo igre poput Uncharteda 4 te oba The Last of Us-a kao igre koje prihoduju oko milijardu dolara. Dok su prve dvije spomenute vjerojatno stigle do te cifre, sasvim je izvjesno kako Drew ne zna točne brojke za The Last of Us Part II, ali milijarda dolara je ionako brojka do koje ovakve igre stižu eventualno tek nakon nekoliko godina prodaje.

Analitičar Timur222 na Linkedinu je pronašao još nekoliko profila koji otkrivaju sljedeće:

  • God of War (2018) uprihodovao je preko 500 milijuna dolara, a samo u prvoj godini prodan je u više od 10 milijuna komada. Od toga 3,1 milijun u prva tri dana što ga čini najuspješnijom PlayStation ekskluzivom
  • Horizon Zero Dawn generirao je 400 milijuna dolara prihoda
Izvor: Timur222 Twitter.

Otkrio je to na Linkedinu marketing manager TJ Consunji, a važno je napomenuti kako su to brojke zaključne s 2019. godinom kada je Consunji napustio Sony. Nakon što je internet otkrio njegov profil, konkretne brojke o prodaji su uklonjene, ali screenshot je sačuvan.

Dakle, straha za Naughty Dog studio nema, a njihove igre zarađuju sasvim dovoljno da zadrže najveće talente gaming industrije. Dok su, barem po prikazanim brojkama iznad, na sličnom putu i Santa Monica te Guerilla razvojni studiji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano