Vijesti

Kontroverzni FPS Six Days in Fallujah vratio se s dva nova gameplay prikaza

Kontroverzni taktički FPS Six Days in Fallujah pokriva jednu od najkrvavijih bitki Drugog zaljevskog rata. Konami je zbog velike kontroverze ugasio projekt još 2009. potom je uskrsnuo prije dvije godine kod drugog studija, muslimani su opet zaprijetili, prozvali su igru “simulatorom ubijanja muslimana”, sve je utihnulo, datumi izlaska nisu se poštovali, smatrali smo da je projekt ponovno ugašen, međutim, ovaj provokativni FPS je živ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Six Days in Fallujah vratio se s dva nova gameplay prikaza, odnosno demonstracija dva taktička pristupa. Jedan prikaz pokriva taktičko igranje u kojem se, kooperativno, dva igrača odlučuju na ulazak u ciljnu zgradu kroz dvije pristupne točke, a na drugom par odabire penetraciju s krova.

Premda grafički ne izgleda poput najboljih igara današnjice, vizuali su pristojni, a ni gameplay, fokusiran više na realizam, ne zaostaje. Komentari fanova, koji na ovaj naslov čekaju sad već preko 14 godina, su u velikoj mjeri pozitivni.

Napomenimo da su ulice, zgrade te njihovi interijeri i rasporedi neprijatelja proceduralno generirani, tako da nikada nećete biti sigurni što vas očekuje iza zabarikadiranih vrata. A Six Days in Fallujah, uvjeravaju developeri, bit će brutalan i neće praštati pogreške.

Dva prikaza možete pogledati ispod, stižu iz “pre-beta” faze razvoja, a developeri iz Highwirea nisu spremni pričati o novom datumu izlaska.

Igra

Povezano