Vijesti

Muslimani: Sony, Microsoft i Valve zabranite Six Days in Fallujah!

Ako ste kao i ja premladi da biste znali zašto je taktički FPS Six Days in Fallujah otkazan prije 12 godina to je Aleksandar super objasnio ovdje. Igra koja obrađuje jednu od najkrvavijih borbi u 2. Zaljevskom ratu tada je otkazana pod pritiskom veterana, a isti pritisak se događa i danas kad bi Six Days in Fallujah trebao ponovno izaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Six Days in Fallujah imat će proceduralno generiranu mapu i igrat ćemo ga kasnije ove godine ako ne bude ponovno otkazan. Developeri ne žele posustati kao što je to onda napravio Konami, pa muslimanske skupine sada žalbe šalju na drugu adresu. Direktno vlasnicima PlayStation, Xbox i Steam platformi.

Tzv. Vijeće za američko-islamske odnose (najveća orzganizacija muslimana u Americi) izdalo je priopćenje u kojem poziva Sony, Microsoft i Valve da ne dopuste izdavanje igre Six Days in Fallujah.

Simulator ubijanja Arapa slavi nasilje nad životima preko 800 ubijenih iračkih civila, opravdava ilegalnu invaziju na Irak i potiče na daljnju islamofobiju.

CAIR

“Gaming industrija treba prestati dehumanizirati muslimane”, poruka je Vijeća te dalje objašnjavaju kako posljedice rata osjećaju i kasnije rođena djeca, budući da su Amerikanci u Falluji navodno koristili otrovnu municiju s bijelim fosforom.

Developeri su se o bijelom fosforu osvrnuli prilikom najave igre kada su potvrdili da on neće biti prisutan u igri. Ali tvrde da će Six Days in Fallujah biti igra o kojoj ćemo dugo razmišljati što možda znači da će se dotaknuti i perspektive iračkih civila?

Sumnjamo da hoće. Ali ne sumnjamo da će po gameplayu Six Days in Fallujah biti dobra igra.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano