Vijesti

Kreator Haloa napustio studio koji razvija kampanju za novi Battlefield

Povodom velike revolucije i povratku “onome što igrači žele”, EA je angažirao Marcusa Lehtoa, tvorca Haloa kako bi razvio kampanju za novi Battlefield naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Seattleu je prije tri godine podignut kompletno novi studio za Battlefield kampanje imena Ridgeline, u 2022. za šefa je postavljen upravo Lehto, a kako se čini, ovaj legendarni dizajner igara, danas više nije na toj poziciji. Premda službena potvrda izostaje, s njegovog X profila nestao je bilo kakav spomen na Battlefield i EA.

Na tom istom profilu početkom veljače objavljena je fotografija na kojoj se Lehto druži sa zaposlenicima Ridgelinea, pa ako je zaista došlo do razlaza, radi se o nečem jako svježem.

Kako bilo, razvoj novog Battlefielda ili, bolje rečeno – Battlefiled iskustava nastavlja se s Lehtoom ili bez njega. Nedavno objavljeni oglas za posao sugerira najrealističnije destrukcije ikada viđene u igrama.

Još od neslavnog izlaska BF2042, franšiza je povjerena Vinceu Zampelli, kreatoru Call of Dutyja, Titanfalla i Apexa, a na Battlefield iskustvima radi najmanje četiri velika studija.

  • EA DICE s punim zamahom razvija klasični multiplayer na velikoj skali
  • Na kampanji za jednog igrača Ridgeline Games nastavlja raditi bez Lehtoa
  • Studio Ripple Effect asistira na izdvojenom modu poput battle royalea, extractiona ili nečem trećem
  • Poslije jako dobro prihvaćenog Need for Speed Unbounda, Criterion se vratio support ulozi

Igra

Povezano