Vijesti

Kreator Pokemona GO pronašao se u problemima

Pokemon GO u 2016. postao je globalni hit i kulturni fenomen te je kao takav lansirao razvojni studio Niantic među elitne studije gaming industrije. Međutim, Nianticove naredne AR igre nisu polučile ni približno sličan uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno to vrijedi za Harry Potter: Wizards Unite koji unatoč golemoj popularnosti licence nije uspio izdržati više od dvije godine. I dok popularnost Pokemona GO jenjava, a prihodi se više ne broje u milijardama, Niantic postepeno nailazi na poteškoće u radu.

Kako javlja Bloomberg, morat će otpustiti 8% zaposlenika, njih oko 90, te otkazati čak četiri projekta u razvoju, uključujući i Transformers AR naslov. Glavni izvršni direktor uvjerava kako su prije otpuštanja iscrpljene sve mogućnosti smanjenja troškova, a na optimizaciji djelovanja nastavit će se raditi i u narednim mjesecima.

Ipak, iako su neki projekti otkazani, a brojni zaposleni otpušteni, Niantic nastavlja s novim pokušajima repliciranja Pokemona GO. Tako je baš ovog tjedna objavljeno partnerstvo s NBA-om na AR naslovu u kojem će igrači moći pronaći, izazvati i natjecati se s NBA zvijezdama u vlastitim kvartovima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano