Vijesti

Pokemon Go danas slavi 5. rođendan uz zaradu od 5 milijardi dolara!

Na današnji dan prije točno 5 godina globalno je lansirana sveopća pošast zvana Pokemon Go – predvodnik u igrama proširene stvarnosti. Pet dugih godina je iza nas, pet godina opsesivnog igranja i skupljanja šarenih piksela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijardica u prosjeku za svaku godinu postojanja je lijep iznos, pogotovo za free-to-play mobilnu igru. No nema svaka mobilna igrica Pokemone u svom nazivu. Taj sitni detalj je glavni razlog ovih zaista impresivnih cifri. Još impresivnije je činjenica da je Niantic u prvoj polovici ove godine zaradio preko $642 milijuna. Demografski gledano, najveći potrošači dolaze iz SAD-a, čak 40%, dok je Japan na drugom mjestu sa oko 28%. Preostala trećina otpada na Europu, Aziju, Afriku, Australiju, Kanadu i Južnu Ameriku. U proteklih pet godina, Pokemon Go aplikacija se preuzela “svega” 632 milijuna puta sa Play i App Stora.

Ovogodišnji Go Fest event će biti ludilo, a cijena virtualne karte smanjena sa $15 na svega $5

No te iznimno velike brojke nisu slučajne. Niantic je od izlaska igre konstantno radio na svježem sadržaju. Gotovo da nema mjeseca da ne ubacuju nove Pokemone u igru, svaki tjedan su razni manji eventi, dok je tijekom perioda COVID-a sama igra postala iznimno pristupačna igranju iz sigurnosti vlastitog doma. Najveći Go Fest event je od prošle godine postao globalan event, dok mjesečni community dan predstavlja sve atraktivnije i atraktivnije Pokemone. Gymovi su iz temelja promijenjeni, konstantno se ažuriraju field researchi te su nadodani special researchi. PvP borbe kao i implementacija Raidova, te pogotovo mogućnost raidanja na daljinu uz pozivnicu je iznimno podigla popularnost igre.

U netom završenom Community Dayu, shiny premijeru je imao preslatki Tepig

Danas Pokemon Go izgleda i igra se gotovo u postupnosti drugačije naspram 2016. godine kada je sve krenulo. Mnogo toga je promijenjno nabolje, mnoštvo bugova i dječjih bolesti je riješeno, iako je za fluidno igranje potrebno imati relativno nov i snažan mobitel. 3 do 4 godine stari uređaji na Android 9 već lagano štucaju, pogotovo nakon zadnjeg ažuriranja, gdje je implementirana stvarna pozadina neba zavisno o lokaciji korisnika.

Najmoćniji Pokemoni dobili su i Mega verzije

Pokemon Go sigurno grabi prema milijardi korisnika, koje ne sumnjam da će dostići u narednim godinama. Općenita popularnost Pokemona u bilo kojem obliku ne jenjava te uz konstatan rad i novi sadržaj, igra je uvijek svježa, uvijek zanimljiva te nadasve zarazna. Koliko zarazna? Autora ovog teksta je gotovo sram priznati da više sati provodi hvatajući Pokemone nego igrajući prave velike igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano