Vijesti

Pokemoni u Japanu preuzimaju poštanske usluge

Ako ste se čitanjem naslova zbunjeno počešali po glavi dok su nebrojeni upitnici iskakali iznad glave, objašnjenje će vas naprosto oduševiti. Japanci još jednom dokazuju da su apsolutno genijalni u svojoj šašavosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, preslatki rozi Pokemon imena Slowpoke se na japanskom jeziku izgovara Yadon. Njegovo ime nema nikakve veze sa poštom, no ima sa popularnim japanskim jelom Yaki Udon, koje datira iz vremena poslije Drugog svjetskog rata. Kako su Yadon i Udon relativno slične riječi, Slowpoke je od 2015. godine službeni ambasador tog jela u Kagawa prefekturi.

Japanci odlaze korak dalje pa u gradu Takamatsu postoji poštanski sandučić te poštanski dostavni Kei kombi oslikani u boje Yaki Udon jela uz neizostavnog Slowpoka kao ambasadora. Cilj ove zaista simpatične akcije je promovirati Yaki Udon jelo, na našašaviji mogući način. Iako nama možda izgleda bedasto i neozbiljno, u japanskoj kulturi ovo je nešto sasvim uobičajeno.

Pišući ove retke razmišljam koji bi Pokemoni vjerno predstavljali našu poštu i na pamet mi padaju jedino Slakoth i Ditto. Tko zna Pokemone, razumijet će i zašto.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano