Vijesti

Kreatori Desperadosa 3 i Shadow Tacticsa imaju novu piratsku strategiju

Njemački razvojni studio Mimimi Games gotovo samostalno je oživio RTS-ove s Desperadosom 3 i Shadow Tacticsom, a sada će nastaviti sjajan niz piratskim RTS-om Shadow Gambit: The Cursed Crew.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mimimi Shadow Gambit: The Cursed Crew opisuje kao “stealth” strategiju smještenu u alternativnu povijest Zlatnog doba piratstva. “Alternativnu” budući da Shadow Gambit u sebi ima dozu nadnaravnog. Ne dozu, sve je u ovoj igri nadnaravno, krenuvši od posade kojom upravljamo.

U centru zbivanja je The Red Marley, brod duhova sa živom dušom. Na palubi ćete planirati iduću avanturu, upoznavati se s osam dostupnih pirata i raditi sve ono što pirati-duhovi već rade na piratskim brodovima.

Pritom Shadow Gambit prati postulate koji su zadali prijašnji RTS-ovi, počevši od Commandosa i Robin Hooda, međutim, ne potpuno. Igrači će ovaj put imati slobodu koje likove odnijeti na misiju, što ujedno znači više slobode u pristupu mapama, a koje bi također trebale biti raznolikije nego ikada. Primjerice, u većini izazova u prethodnim igrama žanra neki izazovi mogli bi se riješiti isključivo na način kako su to zamislili developeri, budući da su misije bile predefinirane izabranim likovima, što ovdje neće biti slučaj.

Međutim, možda smo u startu promašili žanr, budući da developeri navode moguće zaustavljanje, pa i vraćanje vremena. Pa bi ovo bila samo stealth strategija, a ne više strategija u realnom vremenu. Mimimi Shadow Gambit: The Cursed Crew izlazi negdje kasnije ove godine za PC, Xbox S i X te PS5, a ispod pogledajte velikodušnih skoro 7 minuta gameplaya.

Inače, zanimljivo se poklopilo, Shadow Gambit nije jedina piratska strategija ovog tipa. Ranije prošle godine već smo pisali o debitantskom projektu Mercat Gamesa Frigato: Shadows of the Caribbean koji također izlazi ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra