Vijesti

Legendarni PlayStation studio zatvara svoja vrata

Nekadašnji Team Soho, a do danas London Studio, zatvorio je svoja vrata. Povodom velikog vala otkaza unutar PlayStationovih studija, potvrdio je to Jim Ryan, šef PlayStationa na odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj legendarni studio osnovan je 2000. godine, a pamtimo ga po nogometnoj simulaciji This is Football, EyeToy i Singstar naslovima i The Getawayju – naslovu koji se 2002. kvalitetom i produkcijom jako približio GTA, ali nije poslije jednako dobrog nastavka Black Monday nastavio dalje.

Posljednjih godina studio je uglavnom djelovao kao podrška drugima, međutim, imao je i uspješnih solo projekata poput VR igre Blood & Truth, naslova kojim se Sony vjerojatno najviše približio razini visoke produkcije u VR-u.

Na valu tog uspjeha, London Studio dobio je priliku razviti vlastiti veliki visokobudžetni projekt – kooperativni akcijski naslov smješten u fantasy London. Sve je izgledalo jako dobro, budući da se još u ljeto prošle godine zapošljavalo na velikoj skali.

Što će biti s tom igrom, ne znamo, ali studija London više nema.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano