Lethal Company najnoviji je veliki hit na Steamu

Svako toliko na Steamu se iz gomile novih indie naslova istakne jedan. Ovog ljeta to je bio Dave the Diver, a jesen, čini se, pripast će igri Lethal Company.

Ovaj kooperativni horor naslov za do četiri igrača stavlja vas u ulogu zaposlenika Kompanije. S napuštenih industrijaliziranih mjeseca morate prikupiti vrijedan zaostali materijal, ali nije jednostavno kako se na prvu čini budući da tamo vrebaju opasna stvorenja. Stvar se komplicira noću, pa vam je u interesu ne ići sami na zadatke. Čitava igra koncipirana je na tom socijalnom aspektu, pa tako i uloga igrača koji može iz baze uz pomoć radara upozoravati kolege na opasnosti koje vrebaju.

S ostvarenom kvotom prikupljenog materijala igrači kupuju bolju i korisniju opremu, a potom napreduju na bogatije, ali i opasnije lokacije. I dok neki drugi naslovi također djeluju po sličnoj formuli, Lethal Company uspio je bolje od drugih ostvariti socijalni aspekt, što je ujedno i okosnica velikog uspjeha ovog naslova.

Samo jedan developer

Lethal Company noćas je tri tjedna nakon izlaska po prvi put dosegnuo preko 100 tisuća istovremeno aktivnih igrača na Steamu, što je golemi uspjeh za igru iza koje stoji samo jedan developer. Tendencija ukazuje na daljnji rast, a popularna cijena od samo 10 eura svakako će pripomoći.

Međutim, Lethal Company sadržajno ne staje na ovome, pa u narednim tjednima i mjesecima očekujte novi sadržaj u vidu novih čudovišta, opreme i dekoracija. Vrijeme će pokazati ima li ovaj projekt sve što treba da zadrži sve te igrače na duže staze.