Vijesti

Microsoft dozvolio Sonyju staviti Call of Duty na PS+. Sony nije zadovoljan

Microsoft nastavlja s ustupcima ne bi li omekšao regulatore te u konačnici realizirao 69 milijardi dolara tešku akviziciju Activision Blizzarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećao je ostaviti Call of Duty na konkurentskim platformama najmanje narednih 10 godina, uključujući i na PlayStationu, a sada je Agenciji za tržišno natjecanje (CMA) u Ujedinjenom kraljevstvo obznanio da će, ako mu dopuste kupiti Activision Blizzard, dopustiti Sonyju staviti Call of Duty PlayStation Plus.

“Bilo koja Call of Duty igra u bilo kojoj Microsoftvoj pretplati ispunjava uvjete za uključivanje u bilo kojoj Sonyjevoj pretplati, u isto vrijeme i na isti period”, piše u jučer objavljenom Microsoftovom odgovoru Agenciji.

Sony je u svojem odgovoru, također prema CMA, skeptičan. Iz Sonyja upozoravaju da cijena uvrštavanja Call of Dutyja na PlayStation Plus može biti previsoka, Microsoft bi imao moć značajno podići traženi iznos i tako prisiliti Sony na dizanje cijena pretplate kako bi ostao konkurentan. Microsoft ne odgovara na taj argument, ali zato objašnjava zašto neće podizati cijenu svojeg Game Passa.

CMA neće još dugo vijećati. Agencija je postavila rok do 26. 4. kada će donijeti konačnu odluku. Nakon što je odluka u prvostupanjskoj presudi bila negativna, analitičari vjeruju kako su ustupci koje je napravio Microsoft dovoljni i CMA će popustiti, jer bi u suprotnome naštetio igračima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano