Vijesti

Microsoft je otkrio kada dolazi nova generacija konzola

Sudski dokumenti vezani uz Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda, osim prljavog veša s obje strane otkrivaju i jedan jako nam zanimljiv datum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bismo mogli očekivati konzole nove generacije konzola Microsoft je otkrio u jednom paragrafu stotina priloženih stranica, a iskopali su ga urednici IGN-a. U kontekstu 10 godišnjeg plana i ugovora, koji bi Call of Duty garantirao na PlayStationu i drugim platformama, Microsoft navodi kako očekuje lansiranje nove generacije konzola u 2028.

U tom slučaju, Microsoft bi se ugovorom obvezao na izdavanje Call of Dutyja na PS5, ali i PS6 i ostalim PlayStation konzolama koje bi potencijalno izašle do 2033. ili 2024. Međutim, pitanje je kako bi Activision uopće pripremio Call of Duty za novi PlayStation, budući da Sony nebi želio otkrivati tajne detalje buduće konzole.

Sony je jučer na prvom sudskom saslušanju u SAD-u poručio, kada bi se Microsoftu dopustilo kupiti Activision, da bi bio prisiljen uskratiti podatke o PlayStationu 6. Activision je u kontekstu Call of Dutyja bio relativno aktivno uključen u razvoj PS5, premda detalji o suradnji zasad nisu dostupni javnosti.

Povezano