Vijesti

Isplivala je interna komunikacija u kojoj čelnici Microsofta planiraju “eliminirati PlayStation s tržišta”

Osim što se priprema za bitku s američkim FTC-om, koji se usprotivio njegovoj kupovini Activision Blizzarda, Microsoft se mora braniti na još jednom frontu. Naime, tužba igrača, o kojoj smo već pisali, dobila je neočekivani zaplet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici tzv. “grupe igrača” pred žalbenim sudom u Kaliforniji iznijeli su dokaze o email prepisci dva čelnika Xboxa. Sadržaj je dostupan sudu, ali ne i javnosti, a tužitelj opisuje kako je šef Xbox Studiosa Matt Booty izlagao šefu financija Timu Stuartu plan koji ima za cilj eliminirati PlayStation iz gaming industrije.

O svemu izvještava novinar Stephen Totilio s Axiosa, kojem je Microsoft isprva odbio dati komentar, ali kada je sve procurilo u javnost, predstavnik Microsofta je objasnio kako se komunikacija odvijala još 2019., te kao interna prepiska, smatra, ne može i ne smije utjecati na odluke suda. Naglasimo, Microsoft nigdje nije demantirao legitimitet mailova.

Je li ova email prepiska dovoljna za ponovno pokretanje tužbe, u konačnici će ipak odlučiti sutkinja Jacqueline Scott Corley, koja je ranije ove godine odbacila inicijalnu tužbu zbog manjka argumenata i dokaza.

I dok postoji šansa da sud odobri ponovni postupak u tužbi “grupe gamera”, a možda čak i da se spoje postupci, odnosno dokazi, Microsoft je pripremio jaku listu svjedoka za glavni sudski postupak. Na sudu će se pojaviti izvršni direktor Satya Nadella, a uz brojne druge istaknute čelnike kompanije pridružit će mu se Pete Hines iz Bethesde i Bobby Kotick iz Activisiona, a kao jedan od svjedoka s druge strane, video vezom javit će se šef PlayStationa Jim Ryan. Čeka nas jedno dugo ljeto.

Povezano