Vijesti

Microsoft je poslao Sonyju poziv na sud kako bi mu pomogao kupiti Activision Blizzard

SAD, odnosno njihova Savezna trgovinska komisija (FTC) odlučila je pružiti crveno svjetlo Microsoftovoj akviziciji Activisiona. Idući korak je pokretanje antimonopolske službe, sve ovog ljeta ide na sud, a Microsoft u svojoj obrani plani iskoristiti i Sony, kompaniju koja se najglasnije protivi akviziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Games Industry Biz, u procesu faze prikupljanja dokaza, Microsoftovi odvjetnici Sonyju su poslali poziv na sud. Javnosti se ne otkriva zbog čega točno, međutim, navodi su kako obje kompanije pregovaraju o tome koje povjerljive podatke u vezi razvoja igara će Sony izložiti sudu.

Očito smatrajući da bi mu to moglo koristiti u obrani, Microsoft želi da Sony otkrije detaljne informacije o proizvodnji igara, koje japanska korporacija nerado dijeli s javnošću. Sonyju je postavljen krajnji rok do petka 27. 1. da odgovori na poziv. S druge strane, Microsoft za prikupiti sve dokaze ima vremena do 7. 4., nakon čega priprema obranu čije saslušanje je zakazano 2. 8. ove godine.

Dakle, još najmanje 8-9 mjeseci Microsoft neće kompletirati 67 milijardi dolara tešku akviziciju Activision Blizzarda. Podsjećamo, Sony je je dosad jedini službeno prosvjedovao SAD-u i Europskoj Uniji, smatra kako bi akvizicija narušila fer tržišno natjecanje, a u rukavicama su se još požalili Nvidia i Google.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano