Vijesti

Sony više nije sam. Google i Nvidia također ne žele da Microsoft kupi Activision

Dosad je Sony bio i vlak i lokomotiva industrije u borbi protiv Microsoftove kupnje Activisiona teške 67 milijardi dolara. Takav, sam i jadan, uspio je nagovoriti regulatorne agencije u SAD-u, UK-u i EU da ozbiljnije razmotre akviziciju, prva službena mišljenja prevladala su u njegovu korist, međutim, brojne igrače diljem svijeta iritira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako je kupovina Activisiona toliko loša, kako to da je samo PlayStation protiv, ha fanbojčići?”, tako nekako započinjale su besmislene rasprave po internetu, međutim, borbi za pravicu i poštenje, barem kako je jedna strana vidi, priključila su se još dva globalna giganta.

Bloomberg javlja da su to Google i Nvidia, koji su se američkom FTC-u također požalili da bi Microsoft s Activisionom stekao nepravednu prednost, a posebno u području mobilnog igranja, pretplata i cloud gaminga.

Doduše, oboje djeluju u rukavicama. Samo su “izrazili stav”, ne protive se direktno poput Sonyja, ali nebi imali ništa protiv da se Microsoftu onemogući akvizicija. To nešto više smisla ima kod Nvidije, budući da GeForce kreće u novu fazu stremanja igara i to s RTX 4080 grafičkim karticama koje su, hvali se Nvidia, pet puta brže od XSX i PS5. Google pak ima neke svoje motive, on gasi Stadiu, ali Microsoft bi mu s cloud gamingom na mobilnim uređajima mogao preoteti bitan dio kolača koji otpada na mobilne igrice s Play Storea.

Cijelo to vrijeme, Microsoft nastoji uvjeriti političare koji odlučuju da Call of Duty uopće nije bitna franšiza, potom savjetuje Sonyju da kupi Battlefield, a s druge strane šarenog cirkuskog šatora ustali su se PlayStation fanovi koji… tuže Microsoft! 🍿

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano