Vijesti

Microsoft je prije 5 godina imao samo 6 studija. Ovoliko ih ima danas

Internetom kruži zanimljiva grafika koja je stavila u kontekst Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdavač koji je nekada kaskao s kvantitetom i kvalitetom first-party igara odlučio je tu svoju boljku riješiti novcem. Još 2017. u vlasništvu su imali samo 6 razvojnih studija, a pet godina poslije taj broj narastao je na njih čak 35.

Skok je to od od golemih 483%. Sve do sredine prošle godine Microsoft je marljivo, jednog po jednog otkupljivao Obsidian, Ninja Theory, Playground Games, Inxile i druge. Zatim su vidjeli da je vrag odnio šalu, pa je odlučeno potrošiti 76 milijardi dolara na dva top 10 izdavača gaming industrije.

Novac je to kakav nitko nikad ni približno nije potrošio u gaming industriji na akvizicije, a koji MJicrosoft gura na granicu monopola. Kako bi zadovoljio regulatorna tijela, Microsoft je objavio da ne planira povući Call of Duty franšizu s PlayStationa, međutim, do ljeta iduće godine regulatori tržišta tek trebaju odobriti akviziciju Activision Blizzarda.

I tu vjerojatno nije kraj.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano