Vijesti

Microsoft kažnjava igrače jer snimaju golotinju u Baldur’s Gateu 3

Baldur’s Gate 3 krajem prošle godine konačno je stigao i na Xbox. Microsoft je Larianu dopustio svojevrsne kompromise kako bi igru mogao izdati na zelenoj konzoli, međutim, najbolja igra godine moderatorima platforme donijela je brojne neplanirane probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O eksplicitnoj naravi igre već smo naširoko pisali, pa ako snimate sadržaj na Xboxu, morali biste uložiti dodatan oprez. Naime, mnogi Xbox igrači nisu ni svjesni da se njihovi snimljeni video klipovi automatski podižu na Microsoftove serveri i tu dolazi do paradoksa. Uvjeti korištenja nalažu kako dijeljenje golotinje online nije dopušteno.

Tako je igrač s gamertagom Big Daddy LV “pokupio” jednogodišnju zabranu korištenja Xbox online mogućnosti, uključujući i online igranje. Na Redditu priznaje da je namjerno snimio opscene prizore, slao ih je bratu, ali nije bio svjestan da na taj način krši uvjete korištenja. Premda su klipovi privatni, njihovo uopće postojanje na serverima dovoljno je za najtežu kaznu.

Kažnjeni i drugi igrači

Dodaje kako je zabrana došla bez ikakvog prethodnog upozorenja, a premda je na istu uložio žalbu još prije 4 dana, od Microsofta dosad nije dobio odgovor. Odgovor nije dobilo ni nekoliko drugih igrača s istim prijestupima, ali sudeći po negativnom odjeku na internetu, neće čekati još dugo.

Sjajna logika, sarkastično komentiraju brojni drugi fanovi. Zašto dopustiti igru s takvim sadržajem, a potom kažnjavati igrače jer ju snimaju? Microsoft će morati uvesti promjene, a do onda pazite što radite.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano