Vijesti

Microsoft nije zadovoljan rastom Game Pass pretplatnika, brojka je znatno manja od očekivanog

Xbox Game Pass je u prethodnoj fiskalnoj godini privukao manje novih pretplatnika nego što je ciljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je tako može se iščitati iz najnovijeg financijskog izvješća, otkriva Axios. Xbox Game Pass je rastao 37,48% u 12 mjeseci zaključno s 30. 6., a Microsoft je ciljao na rast od 47,79%. To su impresivne brojke, ali i dalje manje od lockdown godine kada su zaključno s 30. 6. 2020. ostvarili rast od 85,75% i tako nadmašili ciljanih 71%.

Microsoft, kojeg interno više ne zanimaju brojevi prodaje već isključivo broj pretplatnika i igrača općenito, već neko vrijeme nije javno obznanio broj Game Pass pretplatnika. Sada je očito i zašto.

Daleko od 30 milijuna

Prošli mjesec prenijeli smo procjenu šefa Take-Twoa Straussa Zelnicka od 30-ak milijuna Game Pass pretplatnika, međutim, matematika kazuje drugačije. 37% godišnjeg rasta znači da je krajem lipnja ove godine Game Pass brojao 20-ak milijuna pretplatnika. U nekom najoptimističnijem scenariju za Microsoft, u naredna tri mjeseca do danas ta brojka mogla je narasti za 1-2 milijuna.

Dakle, danas smo na nekih 20 do 22 milijuna što je i dalje jako lijepi broj, ali i dalje nedovoljan za profitabilnost. Uvijek dobro upućeni Jeff Grubb tvrdi kako je Microsoft i dalje godinama daleko od pozitivnog poslovanja s Game Passom. Međutim, pretplatnički modeli su budućnost. Prženje milijardi dolara danas za Microsoft znači da neće trebati trošiti 10 puta više za 5 ili 10 godina. Podsjećamo, Netflix je tek nedavno imao prvi pozitivan financijski kvartal…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano