Vijesti

Microsoft testira AI za Xbox

Na krilima AI Microsoft je nedavno prestigao Apple i postao najvrijednija kompanija na svijetu s dobrim izgledima da na prvom mjestu ostane dugo vremena. Dijelove umjetne inteligencije integrira gdje može, a čini se kako je idući na redu Xbox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše The Verge, Microsoft ovih dana testira animiranog chatbota za Xbox konzole i servise. Xbox AI će s licem i narječjem djelovati najviše poput asistenta za podršku s poteškoćama u igranju, plaćanju i sličnom.

“Naš prototip olakšava i ubrzava igračima dobiti pomoć po pitanju tema za podršku koristeći prirodni govor, a informacije uzima iz službene baze Xbox Support stranica”, kaže Xaiyan Zhang iz Microsofta.

AI i u razvoju igara

Xbox chatbot je dijelom šireg nastojanja dovođenja umjetne inteligencije igračima, ali i u razvoj igara developerima. Tako Microsoft već eksperimentira s AI-em koji razvija teksture za igre, AI uvodi u procese testiranja, a potom je tu i velika suradnja sa specijaliziranim Inworldom koji zasad najozbiljnije u industriji radi na AI-u koji će biti sposoban generirati priče, grananja priče, karaktere i dijaloge.

AI će biti uključen i u potpuno novi Xbox, onaj koji će za nekoliko godina otvoriti novu generaciju, za kojeg Microsoft tvrdi da će napraviti najveći tehnički skok ikada. Umjetna inteligencija te strojno učenje će se svakako jednim dijelom koristiti za upscale rezolucije, možda već krajem godine za kada je Microsoft najavio lansiranje novog hardvera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano