Vijesti

Microsoft tvrdi: Nastavit ćemo izdavati Activisionove igre na PlayStationu

Gotovo mjesec dana prošlo je od Microsoftove najave kupnje Activision Blizzarda za 69 milijardi dolara, a isto toliko je trebalo Microsoftu da ipak odluči nastaviti izdavati igre jednog od najvećih svjetskih izdavača i na drugim platformama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je pala uoči procjene regulatornih tijela. Postojala je dobra šansa da vlasti ne dopuste ovu golemu akviziciju, budući da ona u svojoj osnovi narušava regularnost tržišnog natjecanja. Priznaje to i sami Microsoft na svojim stranicama u postu pod naslovom – “Prilagodba uoči regulacije”. “Da budemo sasvim jasni, nastavit ćemo izdavati Call of Duty i ostale popularne Activision Blizzard igre na PlayStationu čak i nakon perioda za koji Sony ima sklopljen ugovor (ranije su dogovorene naredne tri CoD igre op.a)”, poručuju, te dodaju kako slično vrijedi i za Nintendo platformu.

Zbog zaštite tržišnog natjecanja

Dakle, očito je postojao signal iz regulacijskih tijela da im Activisionova akvizicija neće proći, za razliku od Bethesdine koja nema IP poput Call of Dutyja, a koji nosi značajan udio svjetskih prihoda gaming industrije na godišnjoj razini. Što je ujedno i glavni razlog zašto će Starfield, novi The Elder Scrolls i ostali budući Bethesdini naslovi zaobići PlayStation i Nintendo.

Fanovima Xboxa i njegovog šefa Phila Spencera nije drago kada se vraćamo na ovo, ali moramo. Prije samo dvije godine javno je kritiziran PlayStation zbog politike ekskluzivnih igara, godinama uoči reputacija se gradila sweet talkanjem fanova, a danas, kultni serijali Bethesde ostat će zaključani iza Xbox konzola, a samo regulatorna tijela i nešto što se zove “zaštita tržišnog natjecanja” spriječili su da se to dogodi i s Activision Blizzardom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano