Vijesti

Sony je dogovorio naredna tri Call of Dutyja na PlayStationu, među njima je i novi Warzone

Phil Spencer je prošli tjedan uvjeravao čelnike Sonyja da će dopustiti izlaženje Call of Duty naslova i na PlayStationu, što je odluka koja ipak nema veze s dobrom voljom čelnika Xboxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako saznaje Schreier za Bloomberg, Sony je navodno sve dogovorio znatno prije nego se u priču umiješao Microsoft sa 69 milijardi dolara. Activision i Sony potpisali su suradnju za naredne tri Call of Duty igre. Koja se ne može ispoštovati ako one ne izađu na PlayStation konzolama.

Dakle, Microsoft je ograničen ugovorom kojeg mora ispoštovati ako ne želi plaćati basnoslovne penale. Anoniman izvor iz Activisiona otkriva kako su dogovorene suradnje za Inifnity Wardov ovogodišnji Call of Duty (najvjerojatnije Modern Warfare 2), Treyarchov iduće godine, te za potpuno novi Warzone koji koji se planira također za 2023.

Warzone 2?

O Warzoneu 2 (nazovimo ga tako) još uvijek se ne zna ništa, ali vjerojatno se gradi iz nule kako bi bolje iskoristio mogućnosti aktualne generacije konzola i novog Call of Duty grafičkog pokretača koji je svoju premijeru imao s Modern Warfareom.

Dakle, na PlayStationu igramo još najmanje dva godišnja Call of Duty naslova, Warzone ostaje do dalnjega, a što će biti 2024. te hoće li novo vodstvo Activisiona uopće zadržati godišnji ciklus izlaženja, saznat ćemo u narednim godinama.

Igra

Povezano