Miyazaki kaže da je OK gledati vodiče dok prelazite FromSoftwareove igre

U razgovoru za PC Gamer, FromSoftwareov Hidetaka Miyazaki priznao je kako studio ima puno prostora ne da olakša svoje igre, nego da organski pomogne igračima u smislu da im olakša igranje savjetima. Do onda, ako se ikada odluči na takvo nešto, ok je da koristite upute drugih igrača na internetu.

Poput guidea na Youtubea našeg Foggyja i njegovog Foggy Productions. “Naravno da će se igrači konzultirati s vodičima, i uvijek će biti pregršt takvih informacija na internetu, gdje mogu pronaći tajne stvari i strategije. To i očekujemo da rade”, kaže Miyazaki.

Priznaje da mu to ne smeta na način da bi učinio bossove učiniti težim. Primjerice, nema u planu randomizirati napade ili učiniti nešto što bi odstupalo od zadanih mehanika koje možete vidjeti u uputama drugih i iskusnijih igrača. Ali neće se prilagođavati takvim igračima, neće dizajnirati svoje buduće igre na način kako bi im olakšao samo igranje. “Poštujemo i one igrače koji igraju uz praćenje vodiča, ali želim da znate da nije na nama da dizajniramo igru u njihovu korist”, kaže.

Fromove igre mogu igrati i slijepi

“Ako išta, trudimo se prilagoditi igračima koji su potpuno slijepi i žele proći kroz igru na organski način. Ako to ne mogu, onda imamo prostora da se poboljšamo i voljeli bismo ubuduće bolje uključiti takve igrače”, dodaje. To, naravno, ne znači olakšavanje samog igranja i zaglupljivanja protivnika, nego bolje zvučne efekte, precizniji odziv vibracije na kontroleru i slično.

Dakle, imate Miyazakievo dopuštenje. Sve će biti u redu. Nije preloše ponekad poviriti u upute drugih igrača. Miyazaki vas neće osuditi čak ni ako cijelu igru prelazite uz pomoć vodiča. Ali hoće naši forumaši. Git gud.