Vijesti

Na PlayStation Portalu ipak će biti moguće igrati izvan kuće

Kada je Sony jučer objavio više informacija o PlayStation Portalu, prvom PlayStation streaming uređaju, iznenadio nas je izostanak mogućnosti cloud igranja. Portal će reproducirati isključivo igre s PS5 konzole (ako je posjedujete), a premda su svi svjetski mediji razumjeli i prenijeli (tako i mi) kako će ono raditi samo na kućnoj mreži, na službenoj FAQ stranici pronašli smo precizniji odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony navodi kako Portal nije ograničen samo na kućni Wi-Fi, ali kod kuće ste najsigurniji da ćete imati dobru vezu te će igranje unutar vlastita 4 zida tako biti najugodnije. Ali, kao i kod klasično Remote Playa na mobitelima, Portal ćete moći koristiti i na bilo kojoj drugoj mreži povezanoj na internet. Sony pritom navodi uvjet od minimalno 5Mbps brzine, a za najugodnije igranje preporučuje barem 15Mbps.

Upozorava da na javnim bežičnim mrežama igranje vjerojatno neće biti ugodno, budući da su one u pravilu zagušene i nestabilne. Portal nema 4G ili 5G modul pa zaboravite na neko iole kvalitetno igranje u pokretu bez Wi-Fi mreže. Rješenje bi bilo dijeljenje pristupne točke s mobitela, što će u teoriji raditi, međutim, poučeni dosadašnjim iskustvom, u pitanju je previše faktora od kojih svaki nadodaje milisekunde i nećete se usrećiti, ponajviše ne s odzivom.

PlayStation Portal izlazi negdje na jesen po cijeni od 219,99€. Više o uređaju i limitaciji na samo dva nova PlayStation uređaja za reprodukciju zvuka pisali smo ovdje.

Povezano