Vijesti

Najavljen je Diablo II: Resurrected, vjeran remaster originala u 4K, a stiže krajem ove godine

Ono što smo nedavno pisali/nagađali noćas se potvrdilo na Blizzcon prezentaciji. Diablo 2 u režiji Vicarious Visionsa (remasteri Crash trilogije i THPS-a) će kasnije ove godine uskrsnuti u remasteru za sve moguće konzole (čak i Switch!) i PC.

Diablo 2 Resurrected je remaster u punom smislu te riječi. Sve je isto, isto se igra, gameplay mehanike ostaju igre, ali teksture, animacije i svih 27 minuta cutscena su remasterirane u 4K rezoluciju, likovi i objekti su iz 2D prebačeni u 3D, a remasteriran je i zvuk te je dodana podrška za 7.1 Dolby Surround.

U razgovoru za Polygon developeri su objasnili kako nisu željeli promijeniti apsolutno ništa što bi izmijenilo način na koji se nekada igrao Diablo 2. Iako to znači da će mnoge nove igrače odbiti danas zastarjeo način igranja. Tako su developeri čak odbili dodati minimapu u igru. “Neće ništa pokvariti, neće napraviti likove moćnijima nego što jesu, ali bi totalno promijenilo osjećaj igranja”, obrazlažu odluku developeri.

Ipak, neke modernizirane sitnice ipak su ubačene u igru, ali u obliku opcije koju možete uključiti ili isključiti, poput automatskog pospremanja golda kada pređete preko njega i sličnog. A ako to želite, jednim klikom čitavo sučelje i prikaz možete prebaciti u staro 2D okruženje, pa igrati Diablo 2 kao što je on izgledao prije 21 godinu.

Dakle, Diablo 2 Resurrected igramo kasnije ove godine, cijena će mu iznositi 40 eura, a napredak će biti moguće prebaciti s jedne platforme na drugu. Uživajte u 5 minuta neometanog gameplaya ispod.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close