Vijesti

Najavljen je kraj ere za Fortnite, bit će to spektakl i prijelomni trenutak za gaming industriju

Prije dvije godine spektaklom je završio Chapter 1 Fortnitea. U listopadu 2019. je čitavu mapu progutala crna rupa, Fortnite je ugašen na puna dva dana i nitko zapravo nije znao što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhuncu popularnosti Epic Games je ugasio servere. Dok bi u svakoj drugoj igri to to rezultiralo kobnim posljedicama, Fortnite je eksplodirao. Na neviđeni potez osvrnuo se i zabrinuti Šprajc u Direktu, a Fortnite je naposlijetku u novu eru krenuo s totalno prerađenom mapom. Svijet je u tih nekoliko dana obilježio kao nijedna druga igra dosad.

Dvije godine i dva mjeseca poslije, priprema se novi veliki spektakl. Finale drugog chaptera Fortnitea zakazano je za 4. 12. u 22 sata. Event naziva The End suočit će igrače s Cube Queenom. Radi se o jednokratnom događaju koji će sinkronizirano doživjeti svi igrači na svijetu istovremeno, a nitko zapravo ne zna što će se dogoditi.

Prijelomni trenutak za gaming industriju

Očekuje se nešto upečatljivo poput onoga u 2019. i sigurno je samo jedno. O Fortniteu će ponovno pričati čitavi svijet. Međutim, nama, a i svima vama event je zanimljiv iz jednog drugog razloga. Chapter 3 Fortnitea bit će prijelomni trenutak za čitavu gaming industriju.

Fortnite Battle Royale bi s novim chapterom trebao doživjeti tranziciju na Unreal Engine 5, next-gen verziju najpopularnijeg grafičkog pokretača današnjice. Unreal Engine 5 obilježit će narednu dekadu u gaming industriji kao dosad najmoćniji, najkompaktniji ali i najpristupačniji alat za kreaciju video igara. Tek s njegovom širom primjenom će zaista započeti onaj next-gen kakvog zaista priželjkujemo i očekujemo.

Kako će igre izgledati u budućnosti pogledajte ispod, a upravo Fortnite bit će predvodnik promjena.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano