Vijesti

Nakon 20 godina otkriveno je kako igrati piratizirane igre na nečipiranom PS2

Tko nije 2000-ih imao čipirani PlayStation 2 taj laže. 99% nas je na još uvijek nereguliranom tržištu čipiralo konzole i igralo pirate. Pobogu, posao ugradnje čipova je radio sam službeni uvoznik i distributer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je danas nemoguće kupiti originalnu igru u službenoj prodaji, danas kada smo odrasli i novčano neovisni ne muči nas moral kada preporučamo i dalje piratiziranje igara na PlayStationu 2. ISO dokumenti gotovo svih PS2 igara dostupni su po cijelom internetu, jednostavno se tiskaju na DVD-ove, a developera i izdavača možete podržati kupnjom neke moderne originalne igre ili na neki drugi način.

Entuzijast Cturt na Githubu je otkrio kako možete igrati piratske igre na PlayStationu 2 bez ugradnje hardverskog čipa. Nakon 20 godina radi se o prvom softverskom exploitu PS2 konzole ovakve vrste. Kako kaže, još od dječačkih dana interesirao se na ovu temu, a danas, 15-ak godina poslije, konačno je uspio.

Još nisu testirane sve verzije PS2

Zasad su testirane dvije posljednje izvedbe PlayStationa 2, odnosno verzije koje donose DVD pokretače verzija 3.10 i 3.11. U narednim danima, kako se vijest bude širila internetom, zajednica će testirati i ostale verzije konzola. Kako kaže Cturt, nema razloga da ovaj exploit ne radi i na ostalim izvedbama.

Sve što je potrebno je identificirati verziju pokretača DVD-ova, te snimiti DVD zajedno sa kodom koji je Cturt besplatno postavio na Github. Upute možete pronaći ovdje, a više tehničkih detalja, za one koje to zanima, pronađite u podužem blog tekstu. Za kraj evo i dokaza. Sve radi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano