Nakon godina čekanja, Atari VCS je napokon dostupan za narudžbu!

Nakon čitavih četiri godine od prvobitne najave, Atari se napokon smilovao i stavio svoju VCS konzolicu u prodaju. No da li je ista i isplativa kupovina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atari je davne 2017. najavio VCS; hibrid mini PC-a i librarya svojih retro naslova. Iako je prvobitni datum izlaska bio negdje u 2018. godini, konzolica je krenula u prodaju tek sada. No cijena je zaista paprena – $300 sa bazni Onyx model te $400 za Walnut All-in-One model. Potonji dolazi sa retro i modernim controllerom, dok se u bazni Onyx model može uštekati praktički bilo koji periferni uređaj. Cijena samostalnih controllera je $60, ukoliko nekome bude trebalo više. Iznimno visoka cijena konzole svrstava Atari VCS u rang trenutne generacije konzola, poput PlayStation 5 Digital i Xboxa Series S. Preskupo?

Zavisi, kako kome, jer Atari VCS za početak donosi predinstalirani library od 100 retro igara. Dodavanje novih igara je potvrđeno ako prodaja konzole bude zadovoljavajuća. Atari je u svojoj dugoj povijesti imao mnoštvo zaista vrhunskih igara i ljubitelji retro opuštanja će tu doći na svoje. No prednost VCS-a nas velikim konzolama leži u PC modeu, gdje je VCS pravi mali PC, sposoban pokretati Windowse, Ubuntu, ChromeOS i bilo koji drugi operativni sustav koji njegov vlasnik poželi instalirati. Uz mnoštvo predinstaliranih aplikacija, VCS bit će i media centar ispod TV-a, ali i vrlo zgodno retro računalo ispod monitora.

Iako je skup, Atari VCS je izgleda zgodan i praktičan komad hardvera koji bi mnogima mogao biti upravo ono što traže i žele. Konzolicu možete naručiti na službenim stranicama VCS-a ili u najbližoj trgovini koja drži do sebe.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS