Vijesti

Nakon navoda da Virtuous radi na MGS 3 remakeu, više detalja otkriveno je na Linkedinu jednog od zaposlenika

Nakon što smo prošli tjedan pisali o glasini kako je u razvoju remake Metal Gear Solid 3 u kineskom studiju Virtuous Games, na Linkedinu lead programmera Zhiyang Lia je pronađeno više informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nigdje nije točno naveden Metal Gear Solid 3 kao naslov projekta, Zhiyang Lia na Linkedinu je naveo kako od 2018. radi na remakeu AAA akcijske avanture.

Virtuous studio je jedan od najvećih na svijetu. Broji preko 2400 zaposlenika, ima urede diljem svijeta i dosad su većinom radili kao podrška na brojnim veliki naslovima i portovima poput BioShock kolekcije, The Outer Worldsa, porta Dark Soulsa za Switch, Battlefielda 1, Uncharteda 4, Horizon Zero Dawna…

Konami želi oživjeti svoje velike IP-eve

Uvijek pouzdani Andy Robinson s VGC-a već neko vrijeme izvještava o nastojanjima Konamija da oživi neke svoje kultne franšize. To će napraviti reaktivacijom nekih vlastitih studija, ali i licenciranjem igara vanjskim studijima poput Virtuousa.

Jedna od takvih suradnji mogla bi biti i ona sa Kojima Productionsom koji navodno radi na remakeu Silent Hilla, a asistira mu Sony. Neki od Sonyjevih studija isto tako – navodno, radi na remakeu prvog Metal Gear Solida, a interni Konamijev studio radi na svojevrsnom rebootu Castlevanie.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano