Vijesti

Nakon rastanka s EA, FIFA planira svoju nogometnu simulaciju: “Bit će najbolja”

“Uvjeravam vas da će jedina autentična, prava igra koja ima FIFA ime biti najbolja”, poručio je FIFA-in predsjednik Gianni Infantino nakon što nije produžen ugovor s Electronic Artsom. EA će nastaviti izdavati identičnu nogometnu simulaciju pod imenom EA Sports FC, a FIFA će suradnju nastaviti s nekim drugim studijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Konstanta u imenu ostat će zauvijek i FIFA će nastaviti biti najbolja”, poručuje nogometni birokrat. Kaže da su u razgovorima s velikim svjetskim izdavačima kako bi novu nogometnu simulaciju pod FIFA imenom imali spremnu za 2024. godinu.

Nije to tek tako

Izgledno je da nova nogometna simulacija još uvijek nije u ozbiljnijem razvoju, a nismo sigurni koliko su birokrati iz FIFA-e svjesni o razmjeru kompleksnog poduhvata. Kako bi se doveo u situaciju da svake godine može izdavati nogometnu simulaciju s tek naočigled sitnim promjenama, EA je tri dekade razvijao engine, prikupljao telemetriju, osmišljavao modove, fino ugađao servere, snimao pokrete igrača, a iza svakog godišnjeg izdanja stoji golemi razvojni studio s preko 1000 zaposlenika.

Tvrdnja Infantina kako će nova FIFA biti najbolja nogometna simulacija na tržištu, a pored EA Sports FC-a s dvije dekade uhodanog razvoja, u najmanju ruku je neutemeljena. A tu je i konkurencija u vidu Konamija te nadolazećeg UFL-a čije lice je Cristiano Ronaldo.

Kako bilo, FIFA planira novu nogometnu simulaciju za jesen 2024., a ubuduće možete očekivati širenje branda na igre koje nisu nužno simulacija (čitaj: razna mobilna iskustva).

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano