Vijesti

Nakon što ga je kupio Sony, studio Firesprite navodno zapao u velike probleme

Oformljen 2012., Firesprite ulazi pod okrilje Sonyja 2021. i tada, piše Eurogamer, počinju problemi u ovom britanskom studiju. Prije svega po pitanju radne kulture, a sve je kulminiralo krajem prošlog mjeseca najavom velikog vala otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je odmah po akviziciji instalirao nove šefove iz XDev studija koji su, navodi se, donijeli tiransku kulturu rada te maltretirali zaposlenike. Sve to rezultiralo je izlaskom svih osnivača studija osim jednog, a postepeno odlaze i brojni drugi talentirani developeri.

Neki zaposlenici pokrenuli su i optužbe o seksualnoj i dobnoj diskriminaciji, koje je Sony navodno odbacio ili shvatio nedovoljno ozbiljno, a osobito teško razdoblje po studio nastupilo je uoči izlaska VR naslova Horizon Call of the Mountain. Kako bi igra bila spremna za lansiranje PlayStation VR 2, zaposlenici su morali odrađivati brojne prekovremene sate, a sve to uz konstantne izmjene ciljeva razvoja.

Što nosi budućnost?

Dodaje se kako je radna kultura te organizacija na takvoj razini da zaposlenici sumnjaju u opću izvedivost svih budućih projekata i zapravo je upitna budućnost jednog od najvećih Sonyjevih studija koji navodno radi na najmanje dva AAA projekta.

Podsjetimo, ovih dana zatvoren je Sony London, još jedan britanski studio u kojem se nakupilo problema, pa budućnost razvoja PlayStation first party naslova na otoku ne izgleda osobito optimistično.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano