Vijesti

Ni Novom Zelandu nije draga Microsoftova akvizicija Activision Blizzarda

Sonyjev pritisak na regulatore tržišta se isplaćuje. Tako se barem čini, jer prvo je Ujedinjeno Kraljevstvo u prvoj fazi odlučivanja odlučilo ne odobriti Microsoftu kupnju Activision Blizzarda, nakon čega je regulatorno tijelo u Novom Zelandu odgodilo donošenje odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji na stranicama Novozelandske vlade, donošenje odluke bilo je prvo zakazano za prošli petak 2. 9., pa je odgođeno do danas, a sada je konačna odluka prolongirana za studeni.

U velikim akvizicijama poput ove koje graniče s monopolom te imaju ozbiljan potencijal ugroziti tržišno natjecanje, kod nazovimo ih tako – manjih država, praksa je čekati odluke velikih ekonomija poput SAD-a, Europske unije, Ujedinjenog Kraljevstva i sličnih. Novozelandska vlada, očito u kontaktu s drugim državama, mudro je odlučila ne nagliti s presudom.

I dok političari u SAD-u neformalno nisu odobravali akviziciju Activision Blizzarda, a Ujedinjeno Kraljevstvo je u prvoj fazi reklo NE, još uvijek čekamo barem na najmanji znak Europske unije.

Šef Xboxa Phil Spencer uvjeren je kako može sve njih uvjeriti da kupovina jednog od najvećih izdavača na svijetu neće naštetiti ostalima, unatoč tomu što je u planu maknuti njegove igre s konkurentskih platformi, pa tako i Call of Duty kao najveću svjetsku gaming franšizu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano