Vijesti

NMS: Stigla famozna zakrpa s izgradnjom baza i mnogim promjenama

Može li Foundation Update pretvoriti No Man’s Sky u dobru igru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je najavljivano, studio Hello Games objavio je veliko ažuriranje za No Man’s Sky. Naslov “Foundation Update” odabran upravo zbog toga jer će ova zakrpa biti temelj za buduće dodatke, a na službenoj stranici objašnjeno je da se radi o prvoj od mnogih besplatnih zakrpi koje tek trebaju stići. U nastavku pročitajte bitnije novosti koje očekuju igrače koji se namjeravaju vratiti istraživanju galaksije.

Načini igranja

Igračima su na raspolaganju tri različita načina igranja:

  • Normal – prvobitni način istraživanja
  • Creative – igrači mogu istraživati svemir bez ograničenja i sagraditi veliku bazu
  • Survival – velika promjena koja u igru donosi dodatni izazov

https://www.youtube.com/watch?v=hI9PvjJJijY

Izgradnja baze

Svoj planet “prisvojite” otkrivanjem nenastanjene baze ili je sami kreirajte. Bazu možete koristiti kao sklonište, možete regrutirati alienske vrste za istraživanje novih tehnologija ili dovesti znanstvenike unajmljene u nekoj od svemirskih stanica.

U svoju bazu (ili iz nje) može se teleportirati iz svemirskih stanica, a ista se može proširiti za spremanje dragocjenih resursa i rijetkih proizvoda.

nms1

“Farmanje”

Igrači mogu kultivirati usjeve vani, unutar baze koju su sagradili ili “teretnog broda” uz pomoć Hydrophonic Labsa. Posađene biljke s vremenom rastu i nude stalan izvor resursa, a da bi se prinos povećao može se unajmiti stručnjak za poljoprivredu.

Teretni brodovi

Moguće je kupiti ogromne teretne brodove i pozvati ih s bilo kojeg mjesta u galaksiji.

Resursi koje skupljate mogu se teleportirati na brid direktno s planeta, što je idealno za gomilanje stvari koje ćete iskoristiti za trgovinu. Osim što se u bazi mogu urediti, brodovima se mogu dodati prošireni teretni prostori, a unutar njih moguće je i uzgajati biljke, uglavnom, ovo bi trebao biti veliki doprinos zaradi koju igrač može ostvariti.

nms3

Novi resursi, tehnologije i korisničko sučelje

Tijekom istraživanja svemira moći će se otkriti nove vrste resursa, kao i kreirati nove alate za njihovo prikupljanje. Svemu se mogu dodati brojni novi proizvodi, komponente i tehnologije za izgradnju.

Korisničko sučelje unaprijeđeno je da bi se smanjio stres Survival načina igranja u kojem sitnica može odlučivati o životu ili smrti. Najviše će tu doprinos dati Quick Menu za pristup inventaru. Inventory u svaki slot može sada primit pet puta više predmeta, što u velikoj mjeri povećava kapacitet.

Jedna od bitnijih stvari novog korisničkog sučelja je jasnije označavanje promjena stanja štita i “life support” sistema.

nms4


Sve ostale sitnice i pojedinosti koje donosi “Foundation Update” pronaći ćete na službenoj stranici, a sam Sean Murray javio se preko Twittera, što je danas prava rijetkost.

 

 

Hoće li ovo biti dovoljno da igrači zaborave što im je sve kontroverzni developer priredio tijekom izlaska igre, tek treba vidjeti, a još važnije je može li No Man’s Sky dobiti još jednu šansu?

Igra

Povezano