Vijesti

Novi Battlefield 2042 gameplay prikazao je prvih 5 specijalista i njihove mogućnosti

Mnogima se to ne sviđa, ali Battlefield 2042 ćemo umjesto s random vojnicima u 4 klase igrati sa specijalistima, ljudima s imenom i prezimenom od kojih svaki od njih ima posebnu priču i specijalnu sposobnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok svaki od njih ima posebne sposobnosti, oružja mogu koristiti neograničeno. Tako u BF2042 neće biti neobično, primjerice, igrati s medicom koji ima RPG. Na launchu će ih biti 10, a važno je napomenuti kako su svi oni ipak bazirani na 4 osnovne BF klase: Assault, Support, Engineer i Recon.

Ako pitate nas, glupavo je da na bojištu od preko 100 vojnika imamo niz od 10 specijalista koji se uzastopno ponavljaju. To više nije Battlefield, možete se složiti s nama ili ne, ali zato se nećemo previše osvrtati na pozadinske priče svakog od predstavljenih. Zanimaju nas specijalne sposobnosti i ništa drugo, a koga zanima lore može ga pronaći na službenoj stranici.

U novom traileru otkriveno je njih 5.

  • Caspera koji je Recon klasa, uvijek na sebi ima Movement Sensor za otkrivanje bliskih neprijatelja, a specijalnost mu je OV-P Recon Drone. Dron se može upravljati ručno ili ga staviti na auto pilot, a zadatak mu je otkrivati pozicije protivnika i ometati elektroničke uređaje.
  • Webster Mackay je assault, ima Grappling Hook, a osobina mu je da je okretniji i brži od ostalih specijalaca
Maria iz ovolike daljine može liječiti suigrače.
  • Maria Falck je support, ali ima osobine medica s S21 Syrette Pistol za liječenje iz daljine, a osobina joj je oživljavanje suigrača defibrilatorom (ne iz daljine poput S21) do punog zdravlja
  • Boris je inženjer i zadužen je za tešku artiljeriju. Na raspolaganju mu je SG-36 Sentry Gun koji na autopilotu puca na protivnike. Dok se nalazi pored Sentry Guna ono je učinkovitije, što je ujedno i specijalna osobina ovog specijalista.
  • Irish je naš stari prijatelj iz BF4. Inženjer je, ima opremu poput DCS Deployable Covera za obranu od paljbe, a sposobnost mu je pružanje armora suigračima.

Iz prikazanog gameplaya novi Battlefield po načinu kretanja sve više podsjeća na Call of Duty naslove, a na iste podsjećaju i melee egzekucije iz trećeg lica koje izgledaju zaista neobično. Nismo naviknuli na takve stvari u BF-u.

Kako vam se čini?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano