Vijesti

Novi Switch: Nvidijina DLSS tehnologija i 4K rezolucija kada je spojen na TV

Bloombergov sad već legendarni Takashi Mochizuki ponovno se javlja iz zemlje izlazećeg sunca. Osim sunca, iz Japana ovih dana vole izlaziti i brojne informacije vezane uz novu verziju Nintendo Switcha.

Bloomberg je ranije ovog mjeseca javljao o PRO izvedenici Switch konzole za koju je Nintendo sa Samsungom navodno već dogovorio isporuku 7″ OLED panela. Najavljena je i mogućnost izvođenja igara u 4K rezoluciji, a ovaj put tajni izvor bio je nešto konkretniji.

Prema izvorima, Switch PRO trebao bi imati snažniji procesor i više grafičke memorije, a prvi put se konkretno navodi i Nvidijina DLSS tehnologija.

U kućište omalenog Switcha jako teško bilo bi smjestiti hardver koji bi razvijao dovoljnu snagu za prikaz 4K rezolucije. Da ne kažemo i beskorisno, budući da će ekran i dalje podržavati maksimalnih 720p rezolucije. Niža rezolucija ujedno znači veću autonomiju i to je za kojeg se opredijelio Nintendo. Žrtvovati rezoluciju nauštrb dužeg trajanja baterije.

Ali struja i baterija nisu problem dok je Switch spojen na TV postolje. Zato se nagađa kako će dio grafičkog čipa s DLSS-om biti smješten upravo u tzv. dock. Ali takvo nagađanje ne dolazi iz Bloombergovog izvora. To su pretpostavke analitičara, jer nekako se čini nerealno da će to sve stati u samo kućište Switcha. Ali kako bilo, prema izvorima Bloomberga novi Switch trebao bi imati takvu tehnologiju na ovaj ili onaj način.

Analitičari predviđaju i veću cijenu u odnosu na dosad. Novi Switch bi tako trebao koštati između 350 i 400 dolara, a zanimljivo je to da čak ni Nintendo više ne demantira ovakve navode. Zajedno s Nvidijiom odlučio je pristojno odbiti komentirati ovakve navode, što u biti govori sve.

Novi Nintendo Switch trebao bi izaći do kraja godine, a da priča bude još uvjerljivija, sam pogled na listu ovogodišnjih ekskluziva otkriva prazan drugi dio godine i predblagdansko razdoblje. Period je to koji će se, sasvim smo sigurni, popuniti igrama (s naglaskom na novu Zeldu) nakon službene najave nove konzole.