Vijesti

Popularni novinar optužio EA da su napustili Battlefield 2042, EA mu oštro odgovorio

Kada su leakovi u pitanju, donedavno urednik Games Beata Jeff Grubb je uvijek pouzdan, što mu ponekad daje za pravo da se opusti pred mikrofonom. Jučer se internetom raširila izjava, netko bi rekao – kleveta iz njegovog Grubbsnax podkasta o Battlefieldu 2042.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razvoj igre sveo se na kostur. Ostale su samo gole kosti”, figurativno tvrdi da je Electronic Arts ostavio razvoj nadogradnji tek jednom malom brojem ljudi, najmanjem mogućem, a velika većina DICE studija već se okrenula novom projektu. “Taj mali broj ljudi sada radi na obećanim dodatnim sezonama koje trebaju ispuniti zahtjeve u odnosu na broj prodanih kopija.”

Usput je optužio EA i DICE da želi obećane nove sezone “ispumpati što je brže i jeftinije moguće.” “Rade to kako bi preselili sve na novi Battlefield što je prije moguće, prava jezgra Battlefield developera već radi na novom projektu”, zaključio je priču o kontroverznom BF2042..

Nakon teških optužbi, a koje su se, s obzirom na Grubbovu popularnost brzo raširile internetom, direktno mu se obratio EA, pa vjerojatno zaprijetio tužbom ako javno ne objavi demanti. I objavio ga je.

EA-ov odgovor

“To nije istina. Značajan tim okupljen je u studijima, usredotočen na razvoj i poboljšanje Battlefielda 2042, a u srcu tog tima je DICE. Predani smo budućnosti Battlefielda 2042 i područjima na koja smo se odlučili fokusirati (Conquest modovi i gameplay op.a.) na temelju onoga što smo čuli od naših vjernih igrača”, poručili su iz EA-a na Grubbove navode.

ffa anketa

Treba li EA odustati od Battlefielda 2042 i kompletno se prebaciti na novi?

  • Da 80%
  • Ne 20%
Hvala ti 🎉

Čitajući između redaka, reagiranje EA-a možemo prihvatiti i kao potvrdu kako je novi Battlefield zaista u razvoju. Niti jednim slovom EA to nije demantirao.

A što vi mislite? Trebali li EA, ako to već nije, kompletno odustati od BF2042 i okrenuti se novom projektu? Komentirajte i ostavite glas u anketi iznad.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano