Vijesti

Objašnjeno je kako će muški i ženski nogometaši igrati zajedno u Ultimate Teamu

Novi video za EA Sports FC 24 govori o Ultimate Teamu i zašto će ovo biti najveća godina dosad za najpopularniji mod nekadašnje FIFA-e. U jednu ruku bit će najveći i zbog toga što će nogometašice igrati u istim timovima s nogometašima, što fanovi nisu prihvatili baš najbolje, ali ima tu i nekoliko korjenitih promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put ikad moći ćete poboljšavati igrače. Kroz tzv. Evolutions sistem statistike igrača možete poboljšati rješavanjem svojevrsnih izazova. Primjerice, ako s jednim igračem ostvarite najmanje 20 dodavanja i asistenciju u jednoj utakmici, poboljšat ćete statistiku dodavanja i razinu igranja slabijom nogom. Hoće li poboljšane statistike ostati i kod prodaje na Marketu, nije otkriveno. Ali zato ćete ažuriranim statistikama moći mijenjati dizajn kartica, što je zgodno.

Ako ste se pitali kako će žene igrati s muškarcima u istim timovima, nije neka znanstvena fantastika. Sve je isto, samo su imena, i ako hoćete, spolovi drugačiji. Chemistry se računa kao i dosad, nogometašice iz engleske lige imat će savršenu kemiju s nogometašima iz engleske lige ili, primjerice, Erling Haaland i Lauren Hemp će se savršeno nadopunjavati na terenu budući da oboje igraju za Manchester City.

Neke promjene stižu i u sučelje, od kojih bismo izdvojili konačno claimanje svih nagrada odjednom, a kod slaganja momčadi, sekundarne pozicije igrača automatski će se aplicirati kod mijenjanja taktike, bez potrebe naporne ručne izmjene kod svakog od njih. EA Sports FC 24 igramo od 29. 9. na PC, PS5/4, XONE/S/X i Switchu, a sve novosti za Ultimate Team pogledajte ispod.

Igra

Povezano