Vijesti

Odlazi dugogodišnji predsjednik Naughty Doga. Uzde samostalno preuzima tvorac The Last of Usa

Nakon što je 2020. The Last of Us 2 ostvario sjajan uspjeh, kako komercijalni, tako i kritički, njegov kreator nagrađen je pozicijom dopredsjednika Naughty Doga. Evan Wells poslije 25 godina kao predsjednik odlazi u mirovinu, a Neil Druckmann ostaje solo na vrhu voditi jedan od najboljih razvojnih studija gaming industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poslije 25 godina u Naughty Dogu, želim svima javiti kako sam odlučio koncem godine otići u mirovinu. O tome s vodstvom ND-a razgovaram već godinu dana, a s Neilom još dulje. Odluka sa sobom donosi oprečne emocije, ali sam jako zadovoljan sa svime ostvarenim što smo zajedno postizali proteklih 25 godina. Ne mogu biti sigurniji u Neilovu sposobnost da vodi studio. Ovo je pravo vrijeme njemu i drugim članovima vodstva da povedu tim prema uspješnoj budućnosti”, Wells je poručio kolegama.

Wells je svojevremeno bio 14. programer u studiju, a danas ih Naughty Dog broji preko 400. Čitavi život usko vezuje uz velike događaje u studiju. “Suprugu sam upoznao na Crash Team Racingu, otišli smo na medeni mjesec poslije izlaska Jaka 2, dobili smo prvo dijete u E3 tjednu kada smo najavili prvi Uncharted, a naša druga beba rođena je usred razvoja The Last of Usa.”

Wells je uvjeren kako će Naughty Dog nastaviti gurati industriju, a u to je uvjeren i Druckmann, koji je najavio da će nastaviti voditi studio. Međutim, unaprijedit će neke kolege koji će mu pomoći voditi poslovne stvari, sve kako bi se mogao više posvetiti igrama kao tzv. šef kreative.

Također, unaprijedit će i niz kolega veterana u tijelo koje će zajednički donositi bitne odluke za studio. Hoće li jedna od prvih odluka tog tijela biti i otkazivanje The Last of Us multiplayer projekta, tek trebamo saznati.

Igra

Povezano