Vijesti

Odobrena je kupnja Bungieja, sada je i službeno Sonyjev

Sony je početkom godine objavio namjeru kupovine Bungieja za 3,6 milijarde dolara. Obje strane su se usuglasile, međutim, kako se to najbolje vidi na primjeru Microsofta i Activision Blizzarda, nešto se pita i regulatorna tijela diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog daleko veće kompleksnosti Microsoft će biti na iglama još neko vrijeme, a Sonyju je upravo “prošlo”. Od jučer Bungie je i službeno Sonyjev.

“U Sonyju smo pronašli partnera koji nas bezuvjetno podržava u svemu što jesmo i koji želi ubrzati našu viziju za stvaranje zabave za sve generacije, a pritom očuvati našu kreativnu neovisnost”, poručuju iz Bungieja.

Kada su pregovarali o akviziciji, čelnicima Bungieja upravo kreativna neovisnost bila je najbitnija stavka, stoga će Bungie nastaviti izdavati igre i na drugim platformama. Sony će im omogućiti brži rast i veliku podršku u support studjima koji su, realno, daleko najbolji na svijetu, a Bungie će zauzvrat pomoći svima drugima unutar Playstation Studiosa u razvoju multiplayer svjetova.

Ovog tjedna Sony je finalizirao još jednu potencijalno veliku akviziciju. Kupio je Haven Studios kojeg je osnovala veteranka Jade Raymond, kreatorica Assassin’s Creeda i Watch Dogsa. Već sada broji oko stotinjak zaposlenika, većinom veterana industrije, a radi na dva AAA naslova.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano