VijestiZanimljivosti

Opisali su kako izluđuju varalice u Warzoneu: Uklanjaju im oružja, skrivaju druge igrače, vraćaju metke…

Od kada je uspostavljen Team Ricochet svjedočili smo značajnom padu broja varalica, ali i neka nesretna povećanja, priznaje Activision, pa slikovito opisuje – “to je poput plime i oseke, odnosno frustrirajuća stvarnost u sigurnosti igara”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto još uvijek svjedočimo varalicama u Call of Duty igrama? Ekipa iz Ricochet tima kaže da varalice često otkrivaju nove načine varanja, a njihov posao svodi se na to da ih što prije prepoznaju te zakrpaju. “Ono u čemu postajemo bolji je brzina detekcije u prepoznavanju varalica”, tvrde.

Umjesto brzog bana, cheatera je korisnije zadržati u igri

Međutim, kada se otkrije varalica, timu inženjera nije u interesu ukloniti ga iz igre. Zapravo, cilj je zadržati ga što dulje, kako bi analizirali što je više moguće podataka. Istovremeno, ne žele žrtvovati druge igrače, stoga su se dosjetili načina kako zadržati varalicu u igri, a da istovremeno ne narušavaju iskustvo ostalima.

Primjerice, kada alati prepoznaju varalicu, uključit će tzv. Damage Shield koji sve metke vraća direktno u njegovo tijelo. “Ako primate direktnu vatru, a health vam se smanjuje iznimno malo, onda znate da na vas puca varalica”, objašnjeno je kako možete prepoznati Damage Shield na vlastitoj koži.

Tzv. Disarm tehnika izluđivanja cheatera.

Možda ste u nekom od klipova na internetu već vidjeli i tzv. Cloaking mehanizam, koji se uključuje kada cheater vara na način da otkriva pozicije svih igrača. Kada se uključi Cloaking i kada vas pogodi cheater, za njega postajete nevidljivi.

“Uživamo ih izluđivati”

Jedan od najnovijih načina kako izluditi varalice je da mu jednostavno isključe oružje. Cheater ga i dalje vidi kod sebe te mu se čini da ispaljuje metke, ali sa serverske strane nema ničega. “Reakcije varalica uvijek su neprocjenjive”, naslađuju se Ricochetovci.

Međutim, to nije sve. Ricochet tim razvija nove načine za izluđivati cheatere, neke će otkriti uskoro, a neke neće uopće. “Osim misije borbe protiv nepoštenog igranja, imamo i drugu, pomalo tajnu misiju – da iznerviramo što je više moguće varalica”, zaključili su ovomjesečni izvještaj.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano